Not quite lost and not quite found

Satte meg på feil sykkel og dro avsted til Øresund

Jeg hadde en seilsykkel. Bramseilene var svarte med litt skumle dødningehodemotiv (ikke skummel nok til at det kvalifiseres til mareritt, men litt). Ramma var blå, og dekkene like så.

Jeg parkerte den på fergeleia (men også litt på badeland) i Kristiansund (de snakket i hvert fall den dialekta der, synes jeg å mene) mens jeg kjøpte en is (den var glovarm og smelta før jeg rakk å spise). Skuffa over alt sølet fra den smelta isen, satte jeg meg på sykkelen igjen og seilte fra Kristiansund. Plutselig innså jeg at jeg ikke seilte, men kjørte en el-sykkel med sterk motor. Jeg innså at jeg hadde tatt feil sykkel, surrete som jeg er.

Jeg fant ikke veien tilbake, så jeg hengte den opp i et tre uten å forstå hvorfor det var lurt (det var nok heller ganske dumt). Det må ha vært rundt 3 minutter nordøst for Kristiansund i en tett granskog, men detaljene svikter.

Om noen ser en seilsykkel i Kristiansund (og kanskje litt på badeland), vennligst sett lås på den til jeg finner den igjen. For deg som mangler en el-sykkel med sterk motor parkert i Kristiansund, beklager jeg og legger meg flat. Det var altså ikke et simpelt tyveri, men en vond feiltakelse som jeg har fælt dårlig samvittighet for.

Til opplysning var el-sykkelen ganske blå og hadde et veldig komplisert girsystem (det var to girspaker på ramma). Og nå henger den altså i et tre. Beklager. Sølet fra isen (softis, glovarm, uten strø) har nok satt flekker på styret, men det har kanskje regnet bort til nå. Men jeg legger meg like gjerne flat for dette også for sikkerhets skyld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright Erlend Loe. | Formgivning og koding: Martin Høyem.